add_filter( 'instant_articles_transformed_element','m_add_recirculation_ad' ); function m_add_recirculation_ad ($instant_article) { $instant_article->addMetaProperty('fb:op-recirculation-ads', 'placement_id=130907157693982_165369340914430'); return $instant_article; } Pada Mulanya Dia Sangkakan Suaminya Seorang Yang Romantik Kerana Setiap Hari Melipat Wang Bentuk LOVE !! Rupanya Selepas 6 Tahun Baru Si Isteri Sedar Maksud Sebenar Perbuatan Suaminya Itu …. – izchannel

Pada Mulanya Dia Sangkakan Suaminya Seorang Yang Romantik Kerana Setiap Hari Melipat Wang Bentuk LOVE !! Rupanya Selepas 6 Tahun Baru Si Isteri Sedar Maksud Sebenar Perbuatan Suaminya Itu ….

Seorang lelaki di Tiongkok melipat dua uang kertas menjadi bentuk hati sebesar 10 RMB dan 1 RMB untuk istrinya setiap hari . Artinya sehari menyimpan 11 RMB . Sang istri akan memasukkannya ke dalam koper setiap kali sang suami memberikan lipatan hati kepadanya.

6 tahun kemudian, pada hari yang sama, pasangan tersebut menabung lebih dari 24,000 RMB (sekitar 49 juta). Keduanya memutuskan untuk membeli mobil dengan lipatan uang dan tabungan mereka.

Pada tanggal 27, sang suami bersama istri membawa koper yang berisikan lipatan hati ke showroom mobil. Kisah pasangan ini menyentuh orang-orang yang berada disana. Akhirnya mereka menggunakan lipatan hati yang jumlahnya lebih dari 24,000 RMB dan ditambah kartu kredit, membeli mobil seharga 90,000 RMB (sekitar 185 juta).

“Awal nya aku ingin melakukan hal ini selama 20 tahun, namun semakin banyak uang, semakin gampang uang tersebut ber jamur, bahkan ada yang sudah berjamur. Aku tidak ingin menyia- nyia kan uang ini. Pas-pasan rumah kami butuh sebuah mobil, jadi kami beli mobil deh.” ucap sang suami.

Ada yang bilang sang suami sangat romantis, tapi sebenar nya tidak, ia sangat pintar karena dapat memikirkan hal ini sekaligus membuat sang istri senang. Jangan lupa untuk di SHARE yah, siapa tau suami kamu mau ngelakuin hal yang sama buat mu

 

BACA LAGI :

Patut La VIRAL. Ramai TERKEJUT Bila Tau Tulisan Pada Tudung Wanita Ini

Gambar tudung seorang wanita viral di Twitter. Bila tengok betul- betul baru perasan “tulisan” pada tudung wanita ini yang buat ramai terkejut. Tolong baca sampai abis ye.

TUDUNG PELIK DALAM BAS

Dunia maya kembali di gemparkan dengan gambar seorang wanita yang tengah mengenakan tudung “pelik” di dalam sebuah bas.

Padahal jika Anda melihat nya secara sepintas, tidak di temukan hal aneh pada tudung tersebut.

Corak warna nya putih kombinasi hitam dan tidak ada hal khusus yang membuat tudung tersebut lain daripada yang lain.

Tetapi keanehan terjadi jika tudung tersebut diperhatikan lebih detail, hal tidak biasa terjadi, beza dengan corak tudung pada umum nya yang dikenakan oleh para muslimah.

Berikut ini gambar tudung nya.

Apakah Anda sudah menemukan apa yang tak biasa dari tudung tersebut?

ADA TULISAN I LOVE JESUS

Ya, jika di lihat lebih teliti, ada tulisan “I Love Jesus” yang tertera dalam motif tudung tersebut.

Tulisan tersebut bah kan mendominasi motif tudung.

Gambar se seorang yang mengenakan tudung bertulis kan “I Love Jesus” tersebut di kongsikan oleh netizen bernama Mustafa Akyol @Akyolin English di Twitter.

Dalam unggahan tersebut, Akyol menuliskan keterangan, bahwa foto tersebut di ambil di sebuah bus umum di Turki.

“Photo of the day (from a public bus in Turkey): A veiled Muslim lady whose headscarf reads, ‘I love Jesus’,” tulis Akyol.
SANGKA BAIK LAH YE
Namun, pendapat admin jika perempuan tersebut tidak perasaan atau dia dalam keadaan sedar namun berpendirian bahawa Jesus yang di maksudkan adalah Nabi Isa Alaihissalam bukan lah “Jesus” yang seperti yang di percayai Kristian, tiada salah nya.

Kan semua orang Islam wajib percaya akan Jesus atau Nabi Isa kan? Cumanya perkara ni jelas akan mengundang fitnah. Elak kan perkara yang boleh timbu lkan fitnah. Sangka baik lah ye.

Sumber: Tribune WOW via media terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *