Kasih Sayang Seorang Ibu Tiri Tak Kan Berbelah Bagi, Inilah Antara Anak Tiri Dato Siti, Nombor 3 Mesti Ramai Kenal, Baru Memenangi AME- Dan Si Pipi Merah Yang Tercinta Siti AAfiyah

1. Muhammad Anas Zawawi

Dari hasil pernikahannya dengan Tengku Zawyah, Datuk Seri Khalid mempunyai4 orang anak lelaki. Yang pertama adalah Muhammad Anas Zawawi atau mesra dipanggil Anas yang berkahwin dengan anak Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn, pada akhir tahun 2012.

Meriahnya majlis resepsi anak Datuk K dan Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn ini. Majlis ini diadakan ketika Perhimpunan Agung Umno 2012 di PWTC dan dengar khabarnya lebih kurang 10,000 orang tetamu telah hadir meraikan pengantin baru.

Kedua-dua mempelai memang sama cantik dan sama padan. Semoga perkahwinan mereka diberkati dan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Abang Nara paling suka gambar di bawah. Terserlah keceriaan seisi keluarga.

2. Muhammad Adib

Bertapa Nampak Kebahagian Dan Kegimbaraan Terpancar di seluruh Wajah sebuah Keluarga Yang Begitu Erat.

Tak ketinggalan, Adib Khalid anak kedua Datuk K yang juga kerap menjadi fokus wartawan. Selain parasnya yang tampan, pemilik nama lengkap Muhammad Adib ini juga telah berkahwin dengan aktres cantik nan seksi Izara Aishah.

Tak segan pula Adib memamerkan foto mesra saat bersama Izara. Benar-benar pasangan yang serasi, Adibnya tampan dan Izara cantik menawan

3. Muhammad Asyraf

Sementara itu, Muhammad Ashraf atau yang biasa dengan ucapan salam Asyraf Khalid sekarang merasakan kebahagiaan yang tak tertandingi selepas secara rasmi mengahwini pelakon muda indonesia. Siapa sangka, kehebatan Tya Arifin juga telah membuat anak ketiga, Datuk Khalid jatuh hati padanya. Selepas dua tahun percintaan, kedua-dua mereka akhirnya berkahwin.

Aazief Khalid Penuntut Universiti di Oxford

Muhammad Aazief atau Aazief Khalid juga mempunyai auranya sendiri dari penampilan sehinggalah pencapaiannya. Menurut salah satu kenyataan Siti dalam Instagramnya, Azief kini sedang melanjutkan pelajaran di sebuah Universiti terkenal di dunia, iaitu Oxford Brookes University.

Wajah Tak Sama

Akan tetapi, Aazief memiliki tipikal wajah yang berbeza dari Anas, Adib, mahupun Asyraf. Ketampanan Aazief juga telah memikat hati gadis cantik yang selalu dipamerkan dalam akau

4. SITI AAFIYAH

“Nama ini saya dapat ketika menunaikan umrah. Saya dapati nama itu sering disebut dalam doa dan maknanya adalah yang baik-baik saja, “Nama ini dipilih berdasarkan doa diajar Rasulullah kepada bapa saudaranya, Abbas yang bertanya apakah doa terbaik untuk dibaca.

“Dalam doa itu ada menyebut perkataan ‘Aafiyah’ yang membawa maksud untuk menyelamatkan daripada sebarang kesusahan yang menimpa, menjadi sihat dan mempunyai wang yang cukup.

“Berpandukan itu, saya namakan anak saya Siti Aafiyah,” katanya.

sumber : miangkeladi

CERITA KEDUA

Semua sedia maklum, Neelofa dan Datuk Hans Isaac pernah bersama suatu masa dahulu. Namun hubungan mereka terputus di tengah jalan lalu masing-masing membawa diri dan haluan sendiri.

Namun baru-baru ini melalui portal Hangat.com, MH ada nampak mereka kongsikan gambar dimana Neelofa dan Hans dikatakan telah makan malam bersama di Genting Hishlands, Pahang.

Amboi bukan main manis lagi senyuman Neelofa ketika bersebelahan dengan Hans.

MH difahamkan mereka baru sahaja selesai menonton konsert penyanyi Hollywood terkenal Joh Legend.

Jika tidak salah, konsert tersebut merupakan Darkness and Light World Tour yang telah diadakan di Arena of Stars di Resort World Genting.

Semua ini dapat dikesan melalui instagram seorang pengacara, model serta sahabat baik kepada Hans apabila memuat naik video di Insta Storiesnya.

Secara tidak langsung telah mengukuhkan dakwaan mereka berdua telah menonton filem tersebut bersama.

Bagaimanapun, sehingga kini baik Neelofa mahupun Hans tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan.

Tetapi andai kata benar, why not! Lagipula masing-masing single dan available bukan?

SUMBER : Hangat.com

The post Mereka Di ‘tangkap’ Tonton Persembahan John Legend Bersama, Benarkah Cinta Neelofa & Hans Isaac Berputik Kembali ? appeared first on KRT.

SUMBER: ceritakembor.com

CERITA KETIGA

Kenyataan Rasmi:
Dato’ Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi.

Beliau melahirkan bayi seberat 3.55 kilogram itu secara pembedahan.
Siti dan bayi berada dalam keadaan baik dan buat masa ini hanya membenarkan kaum keluarga terdekat saja untuk melawat.

Suami beliau, Dato’ Sri Khalid Mohamad Jiwa melahirkan rasa syukur kerana segalanya telah selamat. Apa yang penting bagi beliau adalah proses melahirkan berjalan dengan baik, isteri dan anaknya juga sihat.

Siti dan suami juga ingin mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media sejak dari awal kehamilan sehinggalah melahirkan.

Pasangan ini memilih hari Isnin untuk kelahiran anak pertama mereka kerana bersamaan dengan hari kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) selain jatuh pada tarikh 1 Rejab.

Buat masa ini Siti mahu diberi ruang untuk berehat dan menumpukan perhatian pada hari-hari awal bergelar ibu.

Mengenai wajah dan nama anak, Siti dan Khalid meminta diberi sedikit masa sebelum mengumumkannya. -Rozi Abdul Razak
Pengurus

Tahniah diucapkan buat penyanyi kesayangan ramai, Dato Sri Siti Nurhaliza yang selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi tadi.
1 Rejab Yang Bermakna

Siti yang bersalin secara pembedahan itu memilih untuk bersalin hari ini kerana pada hari ini juga adalah 1 Rejab dalam bulan Islam dan bersamaan tarikh kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) . Siti dan bayi perempuan seberat 3.55 kilogram itu dilaporkan berada dalam keadaan sihat.
Bakal Umumkan Nama Anak Dalam Masa Terdekat

Mengenai wajah dan nama anak beliau pula, sudah pasti ramai yang tidak sabar untuk melihatnya apatah lagi berita teka teki kelahiran bayi ini hangat diperkatakan sejak minggu lalu. Siti dan suami walaubagaimanapun meminta diberi sedikit masa sebelum mengumumkannya dan buat masa ini hanya membenarkan kaum keluarga terdekat saja untuk melawat.

Mewakili pihak Siti dan keluargar, Rozi Abdul Razak pengurus kepada penyanyi itu yang juga kakak iparnya mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media sejak dari awal kehamilan sehinggalah melahirkan. Tahniah diucapkan buat Siti dan keluarga! Selamat berpantang dan semoga bayi berkenaan membesar menjadi anak yang solehah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *